FSSC 22000 була розроблена для сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів організацій-учасників харчового ланцюга поставок, які переробляють або виробляють тваринницьку продукцію, що швидко псуються овочеві продукти, продукцію з великим терміном зберігання і (інші) харчові інгредієнти, такі як добавки, вітаміни і біокультури, а також упаковку для харчових продуктів.
FSSC 22000 містить повну схему сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів на основі існуючих стандартів сертифікації (ISO 22000, ISO 22003 та технічних специфікацій для галузевих PRP).
FSSC 22000 входить до переліку стандартів, визнаних GFSI – Global Food Safety Initiative (Глобальна ініціатива з харчової безпеки), організацією, створеною провідними світовими ритейлерами і великими виробниками харчової продукції. Метою GFSI є гармонізація стандартів систем менеджменту безпеки харчової продукції.